Maak met ons een afspraak

Kapsel

Aan de boven- en buitenkant van het hoofd wordt de toplaag afgedeeld ten opzichte van de zij- en achterkant. Daardoor ontstaat een soort viervaksafdeling in een hoefijzervorm. Vervolgens wordt het haar voor het oor (bij de slaap) in één keer opgepakt en omhoog in een horizontale lijn geprojecteerd en ingeknipt. Ter hoogte van de scheiding ontstaan zo de kortste lengtes die naar de oren toe langer worden. De achterzijde wordt daarna rondom verticaal geknipt, aan beide zijden startend achter het oor, met lengtetoename in de nek.

Styling

Nadat schuimversteviging is aangebracht, wordt het haar losjes gedroogd en vormgegeven met een pennenborstel. Daarna wordt wat droge wax over de handen verdeeld en worden de handen lekker door het haar gehaald. De voorkant kan desgewenst naar links of naar rechts worden gestyled.

Kleur

Voor dit peachy fuzz color effect wordt eerst over het hele hoofd de aanzet (tot ca. 1 cm) ingezet met de donkerroze basistint, met een blending naar punt. Daarna wordt aan de contouren vanuit het midden een face frame ingezet in een lichte perziktint, in vier slices. Aan beide zijkanten worden vervolgens ter hoogte van de slapen twee slice folies aangebracht. Ook deze worden ingezet met de lichte perziktint. Volgende stap is dat bij het oor diagonaal naar voren drie slices worden ingezet: eerst een micro slice aan de contour en daarna twee gewone. In de nekpartij worden op een centimeter van de contouren vier slices ingezet die diagonaal naar voren lopen.

Styling

Eerst wordt wat crèmeversteviging in het haar gedaan en daarna mag het zijn gang gaan, terwijl het met de handen wordt gedroogd. Met de pennenborstel wordt er een subtiele slag in gebracht en krijgen de punten lichte beweging mee. Met wat zachte wax in de handen wordt het kapsel afgestyleerd, waarbij het oor zichtbaar mag zijn, maar er liefst wél een klein plukje voor blijft. Wat dry shampoo maakt het haar tenslotte een beetje stugger en geeft het wat volume.

Kleur

Aan beide kanten van het hoofd wordt op de scalp een zigzag-afdeling gemaakt. Deze begint bovenop met een korte zigzag en sluit aan met een diepe zigzag richting de contour. Vervolgens worden deze plukken opgepakt. De aanzet wordt ingezet met een asbruine basistint. De punten worden afwisselend ingezet met een koffiebruine tint en een lichte chocoladebruin. Daardoor ontstaat als het ware een baby-balayage, waarbij de asbruine basistint het meest zichtbaar blijft. Tenslotte wordt de rest van het haar ingekleurd met de basistint.

Styling

Na het verdelen van wat schuimversteviging wordt het haar eerst losjes met de handen gedroogd. Daarna wordt het met een grove ronde borstel in de richting van de diagonale scheidingspatronen geföhnd, waardoor het een mooie beweging naar achteren krijgt en het accent legt op hoe het haar geknipt is. Vervolgens wordt wat texturizer spray of dry shampoo door het haar gesprayd en wordt het met de handen naar achteren gestyled. Een beetje lichte hairspray doet de rest.

Kleur

Eerst wordt een hoefijzerafdeling gemaakt die de natuurlijke scalpvorm volgt, en van daaruit wordt aan beide zijkanten een afdeling in een ronde lijn achter het oor langs gemaakt. Met de tondeuse wordt daarna aan beide kanten rond het oor vanaf de contour richting de afgedeelde lijn een burstvorm gemaakt, waarbij de zijpartijen uiteindelijk aansluiten op de scalpafdeling. Aan de achterkant worden vanaf de hals naar de scalplijn diagonale achterwaartse scheidingen aangebracht die van binnen naar buiten (van je af) worden geknipt met een slepende kniplijn. Op deze manier ontstaat een lengtetoename aan de buitenkant. De nekpartij kan vervolgens worden afgewerkt op een manier die past bij (de wensen van) het model/de klant.

Styling

Over het vochtige haar wordt wat salt mist gesprayd voor wat meer stugheid en textuur. Daarna wordt het gedroogd met een natuurlijke luchtstroom (bijvoorbeeld met een diffuser), zodat het de natuurlijke slag behoudt. Wie voorkeur heeft voor een zachte valling kan afstylen met een matte fiber cream. Liever wat meer stevigheid? Dan is een matte klei perfect.

Kleur

Ongeveer een 1 á 2 centimeter van af de contourlijn (in de voorpartij) wordt via de maastechniek 2 folies (1 links, 1 rechts diagonaal achterwaards) van een halve centimeter ingezet met blondeer vanaf de aanzet. Zo ontstaat geen extreme face framing, maar wel een lichtere voorpartij voor een zonnig beachy effect.

Styling

Voor krullen in een natuurlijke valling wordt na het wassen wat gel in het haar verdeeld, waarna het wordt gedroogd met een diffuser. Daarna wordt het met de vingers uitgewerkt met wat cream voor mooie compacte krullen.